Nóż Samura MO-V mały do filetowania 139mm |dla wędkarza
Opis
Profesjonalny Nóż - Samura MO-V do filetowania 139mm
MO-V SAMURA to profesjonalna seria noży kuchennych, wykonanych z japońskiej stali
nierdzewnej AUS 8 molibdenowo-wanadowej (Aichi Steel Works). Wysokie wymagania
branży HoReCa znakomicie potwierdziły jakość i niezawodność.
Nóż MO-V 139mm SAMURA jest idealny do filetowania ryb ponieważ posiada cienkie elastyczne ostrze.
Jest bardzo ostry dlatego, że jest wykonany z doskonałej jakościowo stali. Jest to idealne narzędzie nie tylko
dla profesjonalistów, ale także dla kucharzy amatorów, którzy chcą używać najlepszych narzędzi.
Zastosowana japońska stal o wysokiej zawartości molibdenu i wanadu jest odporna na korozję i przyjazna dla konserwacji.
Uchwyt polimerowy z włókna szklanego G-10 umożliwia pracę w kuchni pod pełną kontrolą. Wykorzystaj w pełni wszystkie jego pozytywne cechy!
PARAMETRY:
Długość noża całkowita: 260mm
Długość ostrza: 139mm
Gatunek Stali: japońska stal AUS-8
Rękojeść: G10
Twardość ostrza: 59 HRC
Waga: 81g
Kraj pochodzenia: Chiny
MATERIAŁ OSTRZA:
Stal AUS-8 to japoński odpowiednik stali 440.
Skład chemiczny:
AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00
RĘKOJEŚĆ:
Do produkcji rękojeści został użyty nowoczesny materiał G10 - stosowany w nożach wysokiej klasy.
- doskonałe właściwości antypoślizgowe zapewniają, iż nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni
- materiał odporny na działanie większości czynników chemicznych i niskie oraz wysokie temperatury
- wzorowa przyczepność
- odporność na uderzania
NASZA FILOZOFIA:
Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.
KRAJ POCHODZENIA:
Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.
GWARANCJA:
- DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
- JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)