Nóż Samura Harakiri ząbkowany Szefa 208 mm |do sera lub chleba
Opis
NÓŻ SAMURA HARAKIRI ząbkowany SZEFA KUCHNI
HARAKIRI SAMURA to nowoczesna seria solidnych noży kuchennych, wykonanych ze stali
nierdzewnej AUS 8. Nóż kuchni SAMURA wyróżnia się solidną konstrukcją oraz ostrym ostrzem.
Charakterystyczną cechą noża SHR-0086 kuchni Samura Harakiri jest ząbkowane ostrze.
Idealnie nadaje się do krojenia twardych potraw np. owoców, warzyw, twardych serów,
chleba i wszystkiego, co nieco trudniej jest pokroić w standardowy sposób.
NÓŻ ząbkowany Szafa HARAKIRI PARAMETRY :
- DŁUGOŚĆ OSTRZA: 208 mm
- MATERIAŁ OSTRZA: STAL AUS-8
- TYP OSTRZA: DWUSTRONNE
- RĘKOJEŚĆ: ABS
- TWARDOŚĆ: ok. 58-59 HRC
- WAGA: 160g
- KRAJ POCHODZENIA: CHINY
MATERIAŁ OSTRZA:
Stal AUS-8 to japoński odpowiednik stali 440.
Skład chemiczny:
AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00
RĘKOJEŚĆ:
Tworzywo ABS to materiał w pełni antybakteryjny i przyjemny w dotyku.
NASZA FILOZOFIA:
Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.
KRAJ POCHODZENIA:
Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.
GWARANCJA:
- DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
- JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)