Nóż Samura Harakiri Gyuto 182 mm
Opis
NÓŻ SAMURA HARAKIRI Gyuto 182 mm
HARAKIRI SAMURA to nowoczesna seria solidnych noży kuchennych, wykonanych ze stali
nierdzewnej AUS 8. Nóż kuchni SAMURA wyróżnia się solidną konstrukcją oraz ostrym ostrzem.
Ostrze noża "Gyuto" SHR-0185B wykonane jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej typu AUS-8. Jest to stal, która zapewnia łatwe ostrzenie i twardość 58 HRC. Wygodna rękojeść nie ślizga się i nie brudzi. W nożu zastosowano mocowanie typu „full tang”, co odróżnia wyraźnie tą klasę noży od tanich z marketu. Nóż jest lekki, bardzo ostry i posiada ostrze dwustronne.
NÓŻ KUCHARZA HARAKIRI PARAMETRY :
- DŁUGOŚĆ OSTRZA: 182 mm
- DŁUGOŚĆ RĘKOJEŚCI: 122 mm
- MATERIAŁ OSTRZA: STAL AUS-8
- TYP OSTRZA: DWUSTRONNE
- RĘKOJEŚĆ: ABS
- TWARDOŚĆ: ok. 58-59 HRC
- WAGA: 114g
- KRAJ POCHODZENIA: CHINY
MATERIAŁ OSTRZA:
Stal AUS-8 to japoński odpowiednik stali 440.
Skład chemiczny:
AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00
RĘKOJEŚĆ:
Tworzywo ABS to materiał w pełni antybakteryjny i przyjemny w dotyku.
NASZA FILOZOFIA:
Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.
KRAJ POCHODZENIA:
Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.
GWARANCJA:
- DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
- JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)