Promocje
Nóż Samura Damascus 67 Szefa 208 mm
Nóż Samura Damascus 67 Szefa 208 mm

310,00 zł

Cena regularna: 310,00 zł

Zestaw 3 Noży Damascus 67 Szef Uniwersalny Paring
Zestaw 3 Noży Damascus 67 Szef Uniwersalny Paring

610,00 zł

Cena regularna: 610,00 zł

szt.
Nóż Samura Damascus 67 Santoku 175 mm
Nóż Samura Damascus 67 Santoku 175 mm

290,00 zł

Cena regularna: 290,00 zł

szt.
Nóż Samura Mad Bull Serb Tasak Toporek 180 mm | do mięsa dla rzeźnika Blue
Nóż Samura Mad Bull Serb Tasak Toporek 180 mm | do mięsa dla rzeźnika Blue

500,00 zł

Cena regularna: 550,00 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Nóż Samura Damascus 67 Slicer Tanto 230mm |do Sushi

Dostępność: brak towaru
Cena: 450,00 zł 450.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Samura
Kod produktu: SD67-0046MT

Opis

Nóż Samura SD67-0046MT Tanto 230mm


SD-67 Damascus SAMURA to najpiękniejsza ze wszystkich serii noży kuchennych, wykonanych ze stali damasceńskiej. Cienkie ostre ostrze i japoński minimalizm to główne cechy całej kolekcji. 

Nóż Tanto 230mm 67 Damascus SAMURA wyróżnia się pięknym innowacyjnym wyglądem. Długie i wąskie ostrze pozwala z łatwością platerować produkty. Nóż idealnie nadaje się do krojenia w plastry dużych kawałków mięsa, pieczeni czy ryb. Tym nożem z łatwością przygotujesz japońskie potrawy takie jak sushi czy sashimi, ponieważ jego konstrukcja pozwala przejąć pełną kontrolę nad procesem krojenia. Nóż TANTO to nieodzowny składnik każdej nowoczesnej restauracji.

 

PARAMETRY:

Długość ostrza : 230 mm

Długość całkowita  : 345 mm

Gatunek Stali: Stal damasceńska

Ilość warstw stali: 67

Rękojeść: Mikarta

Typ szlifu: dwustronny

Twardość ostrza: 61 HRC

 

 

RĘKOJEŚĆ:

Kształt rękojeści jest owalny -dzięki temu nóż lepiej leży w dłoni. 

Do produkcji rękojeści została użyta Mikarta, która: 

  • posiada doskonałe właściwości antypoślizgowe 
  • cechuje się wzorową przyczepnością
  • jest w pełni antybakteryjna

 

OSTRZENIE:

Każdy nawet najlepszy nóż kiedyś się stępi. W początkowej fazie użytkowania - wystarczy okresowo podostrzać krawędź tnącą. W tym celu można zacząć od uniwersalnego kamienia wodnego o gradacji 1000/3000. 

 

NASZA FILOZOFIA:

Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.

 

KRAJ POCHODZENIA:

Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.

 

GWARANCJA:

  • DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
  • JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl