Nóż Samura KAIJU Slicer 240 mm
Opis
Nóż - Samura Kaiju SKJ-0045 Slicer 240mm
KAIJU SAMURA to nowoczesna seria solidnych noży kuchennych, wykonanych ze stali
nierdzewnej AUS 8. Nóż Slicer KAIJU 240mm SAMURA wyróżnia się pięknym
nowoczesnym wyglądem oraz bardzo ostrym ostrzem. Wgłębienia widoczne
na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia. Nóż idealnie nadaje się do
przygotowywania japońskich potraw typu sushi.
PARAMETRY:
Długość ostrza : 240mm
Gatunek Stali: AUS-8
Rękojeść: drewno
Twardość ostrza: 59 HRC
Kraj pochodzenia:Chiny
MATERIAŁ OSTRZA:
Stal AUS-8 to japoński odpowiednik stali 440.
Skład chemiczny:
AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00
TSUCHIME HAMMERED FINISH
Hammer Tsuchime rozmieszczone w przypadkowych rozmiarach
i kształtach kute dołeczki zmniejszają tarcie oraz zapobiegają przywieraniu
żywności i warzyw do ostrza.
RĘKOJEŚĆ:
Naturalne drzewo z pewnością ożywi wnętrze każdej nowoczesnej kuchni. Jest to materiał w pełni antybakteryjny i przyjemny w dotyku.
NASZA FILOZOFIA:
Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.
KRAJ POCHODZENIA:
Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.
GWARANCJA:
- DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
- JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)